Столична влада відроджує традицію проведення в місті Києві героїко-патріотичних зльотів за участю керівників навчальних закладів столиці. 19 червня такий зліт відбувся в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», який розташований у селі Нові Петрівці.

Під час зльоту, організованому Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА, були проведені історико-краєзнавчий та спортивно-туристичний конкурси. Одинадцять команд-учасниць змагалися, зокрема, у подоланні смуги перешкод і приготуванні страв у військово-польових умовах. Після завершення змагань відбувся гала-концерт «Пісні нашої Перемоги».

«Важливо, що формат зльоту передбачає об'єднання двох складових - вивчення історії рідного краю і спортивно-туристичну. У соціальній ініціативі Президента України Віктора Януковича «Діти - майбутнє України» ставляться чіткі завдання як з популяризації серед дітей та молоді здорового способу життя та спорту, так і щодо збільшення рівня охоплення дітей позашкільною освітою. Не менш важливим є інаціонально-патріотичне виховання дітей і молоді», - зазначила керівник Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська.

За її словами, під час зльоту керівники навчальних закладів столиці поділилися досвідом організації історико-краєзнавчих та спортивно-туристичних гуртків і клубів, озвучили нові цікаві ідеї щодо залучення молоді до занять спортивним туризмом, пошукової та краєзнавчої роботи. Оксана Добровольська зазначила, що героїко-патріотичний зліт у Підгірцях - один з багатьох заходів, які столиця проводить у рамках акції освітян столиці «Галерея великих перемог» і був присвячений 70-річчю визволення Києва від фашистських загарбників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187