Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення 22-ї річниці незалежності України. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 19 червня, заявив міністр культури Леонід Новохатько, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

«Україна відзначатиме свято 22-ї річниці незалежності по всій країні. Протягом усього серпня відбудуться концерти, спектаклі, тематичні виставки. У кінотеатрах пройдуть тижні українського кіно, а на телеканалах відбудеться показ документальних та художніх фільмів, присвячених історії української держави», - зазначив міністр.

Так, з нагоди 22-ї річниці незалежності України будуть проведені урочистості, культурно-мистецькі заходи, тематичні конференції, круглі столи за участю представників влади, органів місцевого самоврядування, громадських і релігійних діячів, міжнародних організацій, української діаспори, а також буде проведено низку заходів, спрямованих на популяризацію державних символів.

Крім того, згідно з розпорядженням, будуть затверджені регіональні плани з підготовки та відзначення 22-ї річниці незалежності України та забезпечено їх виконання.

При цьому повинні бути впорядковані об'єкти культурної спадщини, місця поховання бійців за незалежність України, пам'ятники воїнам, полеглим у боях за її свободу, а також будуть здійснені заходи з благоустрою населених пунктів, приведені в порядок об'єкти інфраструктури.

Планується також проведення святкових феєрверків у столиці та містах-героях, містах республіканського та обласного значення.

Зазначений документ підготовлено Міністерством культури України на виконання Указу Президента України від 8 квітня 2013 р. «Про відзначення 22-ї річниці незалежності України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461