Україна з липня до середини жовтня 2013 р. збільшить закачування природного газу власного видобутку в підземні сховища (ПСГ), що дозволить додатково акумулювати в сховищах близько 1 млрд куб. м газу, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«З 1 липня ми будемо регламентувати закачування газу в наші газові сховища внутрішнього, власного видобутку, тобто 50% будемо закачувати до опалювального сезону, який починається 15 жовтня, а 50% - буде вільна торгівля, як і раніше», - сказав він журналістам у Києві в середу.

За словами міністра, реалізація такого рішення дозволить додатково закачати в сховища близько 1 млрд куб. м природного газу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це пов'язано з необхідністю максимальної підготовки до опалювального сезону. З урахуванням того, що це рішення діятиме протягом трьох з половиною місяців, то відповідно ми розраховуємо на додаткове закачування близько 1 млрд куб. м природного газу», - уточнив він.

Ставицький додав, що Україна до опалювального сезону 2013/2014 р. планує підійти з запасами газу в ПСГ в обсязі 15-16 млрд куб. м.

Глава Міненерговугілля також повідомив, що НАК «Нафтогаз України», як і раніше, веде переговори про залучення кредитних ресурсів у російського Газпромбанку, що дозволить залучити додаткове фінансування для кампанії з закачування газу в ПСГ України.

«Робота ведеться. Це нормальна практика, ми нікуди не йдемо з простягнутою рукою, ми домовляємося на загальноприйнятих за міжнародними стандартами умовах», - сказав він, додавши, що частина такого фінансування може бути залучена під державні гарантії.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України від 23 травня затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україні на 2013 рік з обсягом імпорту 27,3 млрд куб. м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264