Україна розглядає маршрут постачання скрапленого газу не тільки через Босфор, а й через Чорне море, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Ми розглядаємо поставки не тільки через Босфор, а й усередині Чорного моря. Ми відпрацьовуємо це з нашими грузинськими, азербайджанськими і туркменськими колегами», - сказав він журналістам у середу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна вивчає можливість будівництва терміналу для скрапленого газу в басейні Середземного моря перед Босфором з подальшою поставкою отриманого ресурсу через існуючу трубопровідну мережу.

Посол Туреччини в Україні Мехмет Самсар заявив, що його країна вважає будівництво LNG-терміналу для прийому скрапленого газу небезпечним для турецьких проток і міст.

Голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив, що Україна бере до уваги занепокоєння Туреччини з приводу можливої ​​ небезпеки проходження LNG-танкерів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

14975