У Міністерстві охорони здоров'я України визнали необхідність збільшення державного фінансування на лікування хворих на СНІД та туберкульоз. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявила начальник Управління державних цільових програм та державних закупівель МОЗ Галина Довганчин.

Відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, вона погодилася з тим, що виділених коштів на лікування зазначеної групи захворювань катастрофічно не вистачає.

Чиновник пояснила, що закупівлі медпрепаратів, а також необхідної техніки для лікування СНІДу та туберкульозу не повною мірою фінансуються за рахунок бюджету.

«Кожен рік, у липні, ми звертаємося з бюджетним запитом до Кабінету Міністрів України з проханням збільшити фінансування лікування даної групи», - уточнила вона.

Більше того, за словами Довганчин, в поточному році Міністерство вже звернулося з відповідним запитом.

«Поки ми чекаємо відповіді, але, враховуючи досвід попередніх років, можна очікувати позитивне рішення. Хоча я визнаю, що перераховані хвороби вимагають значно більшої підтримки з боку держави, особливо враховуючи показники захворювань в Україні», - резюмувала представник відомства.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів збільшить фінансування заходів з протидії ВІЛ/СНІДу

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182