Служба безпеки України передала до суду справу старшого тренера збірної України з легкої атлетики, який звинувачується у привласненні 1 млн грн, виділеного для участі українських спортсменів у міжнародних змаганнях, у тому числі у 35-х Олімпійських Іграх у Лондоні. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У відомстві зазначили, що головним слідчим управлінням СБУ завершено досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Старшого тренера підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У травні 2013 року справу із затвердженим Генеральною прокуратурою обвинувальним актом було направлено до суду.

Нагадаємо, у серпні 2012 року провідні легкоатлети України звинуватили керівників спортивної федерації у розкраданні бюджетних коштів.

Створена 3 вересня 2012 року комісія з перевірки фактів правопорушень виявила невідповідність представленої у звітних документах інформації та фактичної.

Зокрема, згідно з документами, нібито був проведений навчально-тренувальний збір з легкої атлетики у центрі підготовки армійських спортсменів Міністерства оборони Росії у Кисловодську. У той же час у Росії повідомили, що дана база на час проведення зазначених зборів вже була розформована. Тільки по одному цьому збору в Кисловодську не підтверджені документально витрати на загальну суму 21 тис. доларів. Інформацію про витрати на нібито бланках зазначеної бази надав старший тренер збірної Костянтин Степанцов. Розслідування виявило, що таких "зборів" у період з квітня 2011 року по липень 2012 року згідно з документами було проведено дванадцять. Всього надійшло підтвердження фальсифікації звітних фінансових документів на суму 1 млн 315 тис.грн.

10 жовтня 2012 року Державна служба молоді та спорту України своїми наказами звільнила начальника штатної збірної команди України з легкої атлетики Руслана Руссу та старшого тренера Степанцова за причетність до фінансових зловживань при підготовці спортсменів до змагань.

У листопаді 2012 року СБУ затримала Степанцова як підозрюваного у розтраті коштів державного бюджету, виділених на підготовку українських легкоатлетів.

Степанцов протягом трьох днів перебував у слідчому ізоляторі, після чого суд прийняв рішення відпустити його під заставу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406