Державні лісогосподарські підприємства готові до проведення туристичного сезону у гірському Криму, повідомили у прес-службі Ради міністрів АР Крим.

Зокрема, проведено роботи з маркування туристичних маршрутів, облаштування місць масового відпочинку та туристичних стоянок. Заходи щодо вдосконалення рекреаційних послуг тривають. «Для бажаючих відвідати гірсько-лісову зону півострова підготовлено 204 туристичних маршрути, 84 туристичних стоянки, 54 місця масового відпочинку та еколого-просвітницьких об'єктів, 8 об'єктів природно-заповідного фонду та 23 об'єкти показу Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника», - йдеться у повідомленні.

Щорічно підприємствам лісової галузі видаються ліміти Міністерства екології та природних ресурсів України на спеціальне використання природних ресурсів у межах об'єктів природно-заповідного фонду. Сума плати за відвідування об'єктів з наданням інформаційно-екскурсійних послуг узгоджена з органами місцевого самоврядування.

В даний час на території Рескомлісу АРК платними є 8 об'єктів природно-заповідного фонду та 23 об'єкти показу Ялтинського гірсько-природного заповідника. Справляння плати за відвідування об'єктів природно-заповідного фонду здійснюється відповідно до ст.47 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164