Українським Військово-морським силам за останній рік вперше вдалося відремонтувати відразу 15 кораблів і суден.

Про це повідомив журналістам командувач ВМС Збройних сил України віце-адмірал Юрій Ільїн перед початком роботи круглого столу на тему «Стратегія вдосконалення системи судноремонту із залученням підприємств оборонно-промислового комплексу», який відбувся на борту корабля управління «Славутич» за участю військових моряком і представників судноремонтної і суднобудівної галузей України.

«Минулого року ми поставили на заводський ремонт 15 кораблів і суден. Одразу 4 бойових кораблі вперше за багато років були відремонтовані холдинговим підприємством «Чорноморський суднобудівний завод», який підтримував нашу стратегію. Цього року ми завершили ремонти, розпочаті торік, і основні зусилля зосередили на підтримці (технічній готовності) кораблів, які залучатимуться до участі у міжнародних операціях (міжнародні морські операції з протидії піратству на морі «Океанський щит» і «Аталанта» та антитерористична операція у Середземному морі «Активні зусилля» - Ред.), - сказав командувач.

Ільїн нагадав, що наприкінці 2011 року українські ВМС вперше провели круглий стіл із залученням представників промисловості України, і тоді «було задано новий напрям роботи - від підтримуючих ремонтів, ремонтів окремих зразків корабельного озброєння, вузлів і механізмів, спрямованих на продовження моторесурсу, до комплексних ремонтів», передає «УНІАН».

Як сказав віце-адмірал, тоді було запропоновано промисловості взяти участь у цьому процесі, «і сьогодні ми можемо констатувати: нам було дуже приємно, що Чорноморський суднобудівний завод відгукнувся на нашу пропозицію і взявся виконувати досить складні замовлення, відновлювати технічну готовність кораблів, які не ремонтувалися більше 20 років».

За словами Ільїна, командування флоту на той час мало певні сумніви, чи не втратило підприємство здатність здійснювати військовий судноремонт. Однак, сказав він, співпраця з Чорноморським суднобудівним заводом повністю задовольнила командування флоту і за якістю, і за термінами проведення робіт, і за наявністю потенціалу та фахівців.

«Вважаю, ремонтуючи кораблі і судна, ми разом з вами активно сприяли відновленню військового сегмента судноремонту нашої держави, який до цього часу був дещо знівельований», - зауважив командувач.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173