Компанія Harley-Davidson подарувала Папі Римському Франциску два своїх мотоцикла і фірмову шкіряну куртку. Презент приурочений до зборів байкерів, які пройдуть у Римі 14-16 червня, повідомляє італійське агентство ANSA.

Передбачається, що у суботу вони влаштують масовий мотопробіг по столиці Італії, проїхавши і повз Ватикан.

Власники Harley-Davidson відвідають масову недільну молитву «Ангел Господній», яку Папа Франциск проведе на площі Святого Петра. Зазначимо, що у цю ж неділю католицькі віруючі святкують опублікування енцикліки Папи Івана Павла II Evangelium Vitae, що засуджує будь-яке насильство над людським життям, включаючи аборти і евтаназію.

Напередодні тисячі байкерів прибули до Остії - приморський район Риму. Щоб розмістити всіх мотоциклістів, які бажають взяти участь у заході, поліції міста довелося перекрити ділянку узбережжя завдовжки близько кілометра, передає «РБК-Україна».

Зазначимо, що масова акція байкерів приурочена до 110-річчя випуску першого класичного мотоцикла. Американська компанія Harley-Davidson була заснована у 1903 році друзями дитинства Вільямом Харлі та Артуром Девідсоном. У цьому ж році вони сконструювали перший мотоцикл у сучасному розумінні цього слова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206