Уряд Туреччини погодився відкласти роботи з реконструкції стамбульського парку Гезі до винесення судового рішення з цього питання.

Плани з перебудови старих будівель на території центрального міського парку спровокували хвилю протестних виступів, які поступово перейшли в антиурядові протести.

Як зазначив представник уряду, проект реконструкції не буде реалізований до тих пір, поки суд не вирішить питання про його законність. Якщо суд підтримає урядовий план, то проект буде винесений на референдум, повідомляє «BBC».

Минулої ночі турецька влада на чолі з прем'єр-міністром Реджепом Тайїпом Ердоганом майже до ранку вели переговори з представниками демонстрантів, які вже два тижні проводять акцію у центрі Стамбула.

Протестувальники охарактеризували зустріч з владою позитивно і підкреслили, що подальші кроки обговорять з колегами, які залишаються у парку Гезі.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган після екстрених переговорів з представниками табору протестувальників у парку Гезі в Стамбулі пообіцяв заморозити будівництво і винести питання на референдум.

Нагадаємо, протести у Стамбулі спалахнули 31 травня після жорсткого придушення поліцією мирної екологічної акції. Згодом опозиційні виступи пройшли у столиці Туреччини Анкарі та інших містах країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188