Південна Корея вважає прикрим, що КНДР спробувала спотворити справжню причину зриву переговорів на міністерському рівні між двома країнами, які мали відбутися на поточному тижні в Сеулі, повідомило агентство Ренхап.

«У вищому ступені прикрим є факт, що (північнокорейський) Комітет з мирного об'єднання Кореї в односторонньому порядку оприлюднив подробиці робочих переговорів і спотворив факти», - цитує агентство текст прес-релізу південнокорейського міністерства у справах об'єднання.

Інформації про те, які саме факти, на думку Сеула, в заяві північнокорейського Комітету були спотворені, не наводиться. У той же час, у прес-релізі підкреслюється, що на тлі створеного прецеденту, коли сторони не змогли домовитися щодо складу делегацій, існує необхідність встановити нові методи взаємодії, які б відповідали міжнародним стандартам, повідомляє РІА «Новости».

Раніше в четвер північнокорейський Комітет з мирного об'єднання Кореї виступив з жорсткою критикою на адресу Південної Кореї, поклавши провину за зрив переговорів повністю на Сеул. На думку КНДР, ситуація, яка склалася, довела, що Південна Корея «з самого початку не тільки не мала наміру вести переговори, а намагалася створити перешкоди для діалогу, сповільнюючи процес і в кінцевому рахунку зірвавши переговори».

Перша за шість років дводенна зустріч на міністерському рівні між Південною Кореєю і КНДР мала відбутися у Сеулі 12 і 13 червня. Рішення про це було прийнято в ході робочих переговорів представників двох країн, які пройшли минулої неділі. Проте менш ніж за 24 години до початку зустрічі було оголошено про скасування переговорів, оскільки сторони не змогли домовитися про склад делегацій. У середу влада Південної Кореї зробила спробу двічі зв'язатись з північнокорейською стороною по лінії зв'язку Пханмунджом, але обидва телефонних дзвінка залишилися без відповіді. Сеул не виключив, що канал зв'язку був знову перерваний.

Як повідомляв ForUm, 6 червня КНДР запропонувала Південній Кореї провести офіційні переговори на урядовому рівні щодо відновлення економічного співробітництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219