У Греції сьогодні пройде загальний 24-годинний страйк на знак протесту проти закриття владою Грецької радіомовної корпорації (ГРК).

Страйк оголошено Загальною конфедерацією праці Греції та Вищою радою профспілки держслужбовців.

Учасники страйку висловлюють також солідарність з 2,6 тис. «тимчасово звільненими» - до створення до кінця літа нової, зі значно скороченими штатами, компанії - співробітниками державних радіо- і телеканалів. Вони перестали транслювати свої програми - поки що за винятком інтернету - не тільки для Греції, але і для численних грецьких діаспор по всьому світу.

Ділове життя в країні, як очікується, буде сьогодні серйозно порушене. Свою участь у страйку вже підтвердила ціла низка профспілок, які об'єднують різні загони трудящих, зокрема, транспортників, лікарів, викладачів вузів, податківців.

Крім того, протягом двох годин - з 15:00 по 17:00 за місцевим часом - страйкуватимуть авіадиспетчери. Частина журналістів і технічного персоналу органів друку, а також співробітники Генерального секретаріату з друку почали страйк у середу. Працівники ЗМІ заявляють, що мають намір страйкувати, поки влада не скасує своє рішення про закриття ГРК.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164