Турецька правляча Партія справедливості і розвитку заявила, що готова розглянути можливість референдуму у Стамбулі з питання реконструкції парку Гезі, що став відправною точкою антиурядових протестів по всій країні.

Таким чином прем'єр-міністр Тайїп Ердоган зробив позитивний і серйозний крок назустріч протестувальниками у парку Гезі, вважає відомий у Туреччині карикатурист, актор і режисер Хасан Качан. Він входив до делегації громадських діячів, з якою, як повідомлялося, погодився зустрітися прем'єр для обговорення ситуації навколо протестів у країні, повідомляє «NEWSru.com».

Тим часом на Таксімі і в самому парку ситуація залишається спокійною. Поліція чергує на площі, дозволяючи демонстрантам проводити мирні акції. Багато учасників протестів побоюються, що влада може знову застосувати силу або піти штурмом на парк.

У той же час в Анкарі поліція знову застосувала газ проти групи провокаторів, які намагалися пройти по проспекту Кеннеді, який виходить до будівлі посольства США. Маніфестантів вдалося витіснити у провулки. Поліція продовжує кидати у бік маргіналів гранати з газом.

Нагадаємо, у Туреччині вже два тижні тривають антиурядові демонстрації, які почалися у Стамбулі з мітингу на захист парку Гезі в центрі міста. Демонстранти виступають проти ісламізації Туреччини та звинувачують владу в тому, що вона втручається у життя простих громадян.

Вчора вранці поліцейський спецназ розігнав демонстрантів на площі Таксім у центрі Стамбула. Правоохоронці застосували проти протестувальників водяні гармати та сльозогінний газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180