Вчора, 12 червня, у черкаську міську інфекційну лікарню і центральну районну лікарню через харчове отруєння було госпіталізовано дев'ять дорослих і двоє дітей восьми та дев'яти років, повідомляє прес-служба ДержНС.

Громадяни скаржилися на підвищення температури до 38-39,5 градуса, нудоту, пронос, загальне нездужання і т.п. Всі хворі госпіталізовані з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт середньої тяжкості».

Станом на 12 червня на стаціонарному лікуванні перебували 9 хворих. Стан їхнього здоров'я - задовільний. Постраждалі зверталися за допомогою до медичних установ в період з 8 по 11 червня.

Як з'ясувалося, всі вони 7 червня в різний час відвідували одну із піцерій у Черкасах.

Після прийому екстрених повідомлень з лікувально-профілактичних установ СЕС розпочала відповідне розслідування зазначених випадків захворювання. Зараз проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження кафе, під час якого відібрано для лабораторних досліджень зразки харчової продукції, з об'єктів довкілля взяті гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження працівників закладу.

Попередня причина захворювання - неякісна харчова продукція, виготовлена ​​ в кафе.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211