Наявні в Україні запаси нафти і газу і збільшення їхнього видобутку є основою для виходу з енергетичної залежності. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на початку зустрічі з президентом компанії «Europe, Eurasia & Middle East Exploration & Production for Chevron Corp.» Джеймсом Джонсоном.

«Вони підлягають комерційній експлуатації і, що дуже важливо, вони створюють умови поступового відходу України від залежності та диверсифікації джерел поставок», - цитує слова Януковича прес-служба Глави держави.

Він підкреслив, що останнім часом в Україні докладається чимало зусиль для розвитку нафтогазової галузі, нарощування видобутку власних нафти і газу та розвитку співробітництва з провідними міжнародними компаніями. «Мені приємно, що наше партнерство поступово набуває практичну важливість», - сказав Глава держави.

У свою чергу, Джонсон подякував Президенту та уряду за розвиток ефективного співробітництва в галузі видобутку енергоносіїв.

Нагадаємо, в травні 2012 року Україна вибрала іноземних партнерів у видобутку сланцевого газу. Переможцем конкурсу на розвідку і освоєння Олеського родовища на заході країни стала компанія Chevron, Юзівського на сході - Shell.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263