З 1 листопада 2012 р., коли «Укртрансгаз» розпочав здійснювати прийом газу в реверсному режимі, по 1 червня 2013-го загальний обсяг надходження природного газу з Польщі та Угорщини орієнтовно склав 420 млн куб. м. Про це повідомляє прес-служба «Укртрансгазу».

Згідно з повідомленням, у травні 2013 року з боку Республіки Польща у газотранспортну систему України надійшло 129 млн куб. м природного газу, що на 21% або 27 млн ​​ куб. м більше показників квітня поточного року.

Як наголошується в повідомленні, компанія продовжує реверсні поставки блакитного палива з Угорщини. За оперативними даними, з початку червня орієнтовно було транспортовано 37,8 млн куб. м.

Раніше віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко заявляв, що збільшення реверсу газу з країн Європейського Союзу - одне зі стратегічних завдань, що стоять перед урядом.

«Ми відразу попередили російських колег, що з урахуванням того, що європейський газ сьогодні для нас дешевший, ми будемо збільшувати його закупівлі», - сказав Бойко.

У «Газпромі» реверс газу в Україну назвали самодіяльністю.

Нагадаємо, «Укртрансгаз» проводить переговори з компаніями Eustream (Словаччина) і СНТГН Трансгаз (Румунія) про можливість подачі природного газу з території Словаччини та Румунії у ГТС України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135