Підготовка України до опалювального сезону 2013-2014 рр.. здійснюється з випередженням графіка і на сьогоднішній день становить 20%. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив на брифінгу віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

«Підготовка до нового опалювального сезону розпочалася вже наступного дня після закінчення попереднього. Вона йде з випередженням графіка, і вже виконано 20% робіт, запланованих на цей рік. Всі паспорти готовності об'єктів повинні бути готові до 1 жовтня, а дитсадки і школи - до 1 вересня», - сказав він.

Вілкул підкреслив, що українці повинні бути забезпечені теплом своєчасно.

«До зими вже готові 49 тис. будинків, а це 24% від загальної кількості. У 33 тис. будинків буде відремонтовано покрівлю, у 70 тис. відремонтують опалювальні системи. Ремонт систем водопостачання буде проведений у 54 тис. будинків. У 15% соціальних об'єктів вже закінчені ремонтні роботи», - повідомив він.

За інформацією віце-прем'єр-міністра, на сьогодні готують до зими 24,5 тис. км тепломереж. Також вже відремонтовано 274 км водопровідних мереж і 98 км каналізаційних мереж.

«Для забезпечення стабільної подачі тепла здійснюється модернізація обладнання в котельнях. Вже проведені планові ремонти в 20% котельних (всього заплановано відремонтувати 25 тис.), а в 3 тис. проведуть капітальний ремонт для підвищення енергоефективності, у тому числі в 1 тис. котелень проведуть заміну старих котлів», - сказав Вілкул, додавши, що найефективніші механізми недопущення підвищення тарифів - це проведення енергомодернізації та впровадження енергоефективних технологій.

За його словами, за останні три роки споживання газу підприємствами теплокомуненерго вже зменшено на 10%, а це майже 1 млрд куб м.

Віце-прем'єр сподівається, що до 2015 року споживання природного газу підприємствами ЖКГ скоротиться ще на третину.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199