Громадян України серед постраждалих унаслідок повеней в Австрії, Німеччині та Чехії немає, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України. Про це під час брифінгу повідомив виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

При цьому він підкреслив, що рівень води в річках Німеччини та Чехії знижується. «За інформацією посольства України у Федеративній Республіці Німеччина, на даний момент рівень води в річках поступово знижується. Зараз більш критична ситуація в місті Магдебург (Німеччина), де із зони підтоплення були евакуйовані 23 тис. жителів міста», - сказав Перебийніс.

При цьому він зазначив, що генеральне консульство України в Німеччині рекомендує утриматися від подорожей в південну частину федеральної землі Баварія.

«За інформацією посольства України в Чеській Республіці, рівень води в річках на території країни знижується, проте на даний момент все ще залишається в силі проголошений урядом надзвичайний стан за винятком Пардубицького краю», - сказав він.

Окремо Перебийніс повідомив, що в Австрії критична ситуація зберігається, передають «Українські новини». Зокрема, сильні опади призвели до нових затоплень, які продовжують приносити значний збиток населеним пунктам і місцевостям у федеральних землях Форарльберг, Тіроль, Зальцбург, Верхня і Нижня Австрія.

Раніше МЗС рекомендував громадянам України враховувати надзвичайний стан у Чехії в разі відвідування цієї країни.

Крім того, МЗС зазначило, що на території Німеччини продовжує зберігатися критична ситуація, а саме на півночі Баварії, в Баден-Вюртемберзі, Саксонії, Тюрінгії та місті Бонні.

Також під час планування поїздок до Австрії МЗС рекомендував враховувати, що тривалі опади призвели до підвищення рівня води в річці Дунай і затоплення західних і центральних частин Австрії, особливо таких федеральних земель, як Верхня Австрія, Нижня Австрія, Штирія, Тіроль, Форарльберг і Зальцбург .

Зокрема, прилеглі до річки Дунай міста і райони Нижньої Австрії були оголошені зонами катастрофи.

Нагадаємо, сильна повінь, викликана зливами, почалася в Німеччині ще в минулі вихідні. Під ударом опинилися південні регіони Баден-Вюртемберг і Баварія, а також Саксонія, куди хвиля паводку прийшла по Ельбі з Чехії. У цих регіонах ситуація вже поліпшується.

В Угорщині через загрозу повені на Дунаї надзвичайний стан буде продовжено ще на тиждень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241