Кожен четвертий громадянин України протягом життя потребує переливання компонентів крові (еритроцитів, тромбоцитів) або лікування препаратами, виготовленими із компонентів крові.
Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході прес-конференції начальник управління спеціалізованої медичної допомоги Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ Євген Мороз.

«Перш за все, цього потребують травмовані люди. За статистикою, щороку близько 40 тис. осіб в Україні отримують різного роду травми, і багато з них мають шанси на життя тільки у тому разі, якщо своєчасно отримають допомогу. Досвід Афганістану показує, що поранені, яким проводили трансуфізіонну терапію (переливання крові), виживали на 60% частіше, ніж ті, хто цю терапію не отримував», - зазначив Мороз.

Також, за його словами, переливання крові гостро потребують пацієнти під час операцій, люди, які проходять хіміотерапію, і ті, чиє лікування включає в себе прийом препаратів, що містять компоненти крові.

Разом з тим, чиновник нагадав, що сьогодні жодній країні світу поки не вдалося винайти повноцінні замінники людської крові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202