Україну надзвичайно цікавлять японські технології і система управління. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Японії в Україні Тоїчі Саката, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Ми відкриті для обговорення і готові рухатися назустріч. Ми хотіли б створити такі умови, щоб відомі японські автовиробники будували заводи на території України і випускали на нашій території лінійку своїх авто», - сказав Прасолов.

Додатковим шансом для налагодження конструктивного діалогу він також назвав і Перший бізнес-форум «Україна і Партнери», що проходитиме в Києві 13-14 червня і в роботі якого візьмуть участь представники японського бізнесу. Міністр також зазначив, що зараз вносяться зміни у законодавчу базу щодо індустріальних парків, що, безумовно, зможе зробити таку співпрацю більш привабливою для японської сторони.

Крім того, у ході зустрічі сторони обговорили торговельно-економічне співробітництво між Україною та Японією, застосування спеціальних заходів щодо імпорту легкових автомобілів, проект Угоди про лібералізацію, сприяння та взаємний захист інвестицій.

Як повідомляв ForUm, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів у розмірі 6,46% на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1000 куб. см, але не більш як 1500 куб. см, і 12,95% на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1500 куб. см, але не більш як 2200 куб. см.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239