У селянських господарствах Воронезької області Російської Федерації зафіксовано спалах африканської чуми свиней.

Провезення свинини знову під забороною по обидва боки Луганської ділянки кордону з РФ.

Таким чином, до Ростовської області, де прикордонна торгівля м'ясом завмерла ще у 2009 році, додалася суміжна з Луганською - Воронезька.

«Підставою для розслідування, яке провели російські ветеринари, став падіж свиней у приватних господарствах села Красногорівка Воронезької області. При дослідженні проб патологічного матеріалу було виявлено вірус африканської чуми свиней. В області введено карантин, проводяться заходи щодо локалізації та недопущення подальшого розповсюдження інфекції», - повідомили в управлінні «Россільгоспнагляду».

Міністерство охорони здоров'я України вже попередило населення прилеглих областей утриматися від покупок м'ясної продукції на стихійних ринках на період дії карантину - протягом місяця, повідомляє «Комсомольская правда - Украина».

Як вже не раз робилося у таких випадках, митниця і прикордонники посилять свою роботу у пунктах пропуску та по всій лінії кордону.

Нагадаємо, африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається при прямому контакті хворих та здорових тварин через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

Як повідомляв ForUm, Україна у травні тимчасово заборонила ввезення із Білорусі свинини, а також м'яса інших тварин і м'ясопродуктів, схильних до ризику зараження африканською чумою свиней.

У 2012 році, в серпні, в Запоріжжі зареєстровано захворювання свиней на африканську чуму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236