Колишньому меру міста Черкаси Сергію Одаричу була вручена письмове підозра у скоєнні низки кримінальних злочинів, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Екс-голову Черкас звинувачують у грубому порушенні законодавства про працю, зловживанні службовим становищем та невиконанні судового рішення. За словами самого Одарича, справа стосується його відмови у відновленні на посадах звільнених заступників міського голови Володимира Шабанова та Володимира Невесенка.

За даними слідства, у результаті незаконних дій чиновника і невиконання ним рішень судів міському бюджету було завдано збитків на загальну суму майже 600 тис. грн.

У прокуратора зазначили, що в даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. У найближчі терміни кримінальне провадження планують направити до суду.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 квітня Черкаська міськрада на позачерговій сесії 40 голосами «за» достроково припинила повноваження Одарича.

Пізніше Одарич назвав свою відставку такою, що не відбулася, і оскаржив рішення міської ради про дострокове припинення його повноважень у суді.

23 травня Соснівський районний суд відмовив Одаричу у задоволенні позову про визнання незаконним рішення про його відставку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203