У парламентської більшості не залишилося іншого виходу, крім проведення засідання поза стінами Ради, де зараз її роботу блокують представники опозиції. Таку думку висловив Валерій Баранов, радник спікера парламенту, депутат попереднього скликання Верховної Ради, який очолював комітет з питань бюджету.

«Оскільки Верховна Рада працює огидно, а точніше сказати - взагалі не працює, то потрібно знаходити вихід із цієї ситуації. Вихід знайдено - проведення позачергового засідання в іншому місці. Хто хоче працювати, буде працювати і приймати рішення, хто не хоче - нехай не ходить. Опозиція знаходить будь-які приводи, щоб нічого не робити. Колись цей абсурд має закінчитися», - сказав Баранов.

У той же час він зазначив, що зараз робота опозиції у парламенті має повністю деструктивний характер, а це може призвести країну до політичної або економічної кризи.

«Я не можу аплодувати тому, що відбувається зараз в країні, але та альтернатива, яку пропонує опозиція, це просто жах. У Раду прийшли люди, які не мають ні розумної програми, а лише набір гасел, не мають ні досвіду, ні освіти, ні практики, ніяких альтернативних ідей. Крім культури та мовної теми від них взагалі не виходить ніяких ініціатив. Таких людей не можна допускати до влади. Ми маємо сумний досвід президентства Віктора Ющенка з його "любими друзями". Ще раз підкреслю, я не аплодую тому, що відбувається в країні зараз. Але те, що нам пропонують натомість, це просто катастрофа. Ці хлопці просто влаштовують клоунаду, тому цей цирк потрібно припиняти і проводити виїзне засідання», - сказав екс-депутат.

Також Баранов помітив, що якщо опозиція намагатиметься зірвати проведення позачергового засідання Ради, то можна застосувати і фізичний захист, щоб депутати більшості могли нормально працювати.

Нагадаємо, раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив про можливість проведення позачергового засідання парламенту, яке може пройти не в будівлі Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213