Держсільгоспінспекція за дорученням Мінагрополітики посилила контроль над якістю овочів та фруктів. Про це заявив перший заступник глави Держсільгоспінспекції Юрій Марчук.

За його словами, такі заходи спрямовані на те, щоб українці могли споживати овочі та фрукти без побоювань. «На прилавках нарешті з'явилася масова пропозицію свіжих овочів і фруктів вітчизняного виробництва. Тому фахівці перевіряють продукцію на всіх етапах виробництва і реалізації - від насіння до прилавка», - зазначив Марчук.

Так, минулого тижня відбулося 35 перевірок підприємств роздрібної торгівлі та суб'єктів господарювання. У результаті фахівці Держсільгоспінспекції виявили, що основна кількість порушень стосувалася маркування продукції. Порушення в частині якості становили 5,8%, безпеки - 1,5%, умов зберігання - 9,2%, нормативно-технічної документації - 7,5%.

«Співробітники Інспекції активно працюють над виявленням фактів порушень виробниками вимог до якості та безпеки сільгосппродукції. Для цього розроблено низку заходів, які на даний момент реалізуються», - сказав Марчук.

Зокрема, для підтвердження якості плодоовочевої продукції, що продається на прилавках ринків Чернігівської області, фахівці Держсільгоспінспекції здійснили лабораторні дослідження на вміст нітратів у продукції. Ці аналізи показали, що рівень нітратів в овочах не перевищує допустиму норму.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що виробники все більше дбають про якість продукції. Це сприяє тому, що безпечну продукцію споживають не тільки в Україні, але і в тих країнах, куди ми експортуємо вітчизняну сільгосппродукцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326