Вчора, 6 червня, ВАТ «Херсонобленерго» почало відключення об'єктів водоканалу від електропостачання через наявну заборгованість.

Згідно з повідомленням прес-служби водоканалу, 6 червня у другій половині дня працівники «Херсонобленерго» знеструмили 20 об'єктів водопостачання міста (13 підвищувальних пунктів (ЦТП) і 7 артезіанських свердловин), у результаті чого до 45 тис. херсонців залишилися без водопостачання.

«Виникнення боргу за електроенергію пов'язане, в першу чергу, з невідповідністю між тарифами і собівартістю послуг водопостачання та водовідведення. Сьогодні по всій країні штучно утримуються тарифи на воду. Хоча складові цих тарифів, зокрема, ціна на електроенергію, зростають постійно. І водоканал повинен якимось чином підтримувати у робочому стані системи подачі води і водовідведення, виплачувати зарплату співробітникам, купувати устаткування, реагенти, техніку і, звичайно ж, платити за електроенергію», - йдеться у повідомленні.

Заборгованість бюджету перед водоканалом за різницю у тарифах станом на 1 червня складає 63,7 млн грн.

У компанії зазначили, що другою причиною браку обігових коштів є заборгованість населення, яка становить 28, 2 млн грн.

Борг міськводоканалу перед енергетиками за всі періоди становить 4 млн грн. Поточна заборгованість - всього 700 тис. грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158