«Віктор Янукович обійняв збалансовану позицію у питанні зовнішньої політики України, сказавши про євроінтеграційні плани країни і в той же час - стратегічну важливість відносин з Росією», - сказав директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський, коментуючи газеті «Взгляд» щорічне послання Президента Україна Віктора Януковича Верховній Раді.

Погребінський зауважив, що послання Януковича викличе живу дискусію, яка, однак, не зачепить все українське суспільство.

«Такий ґрунтовний документ малоцікавий для звичайних громадян, для яких він, втім, і не призначений. Його повинні прочитати і прочитають чиновники, політики, політологи та журналісти. У цьому середовищі і піде обговорення», - зауважив Погребінський.

Нагадаємо, в посланні Президента Януковича йдеться, що Україна сподівається на підписання угоди з Європейським союзом під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» наприкінці 2013 року.

«Росія є стратегічним партнером України, з яким наша країна поглиблює співпрацю в усіх площинах міжнародного життя. Відносини з РФ є пріоритетним напрямом зовнішньої політики української держави», - уточнив Янукович.

Як повідомляв ForUm, у щорічному посланні Президента до Верховної Ради «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році», оприлюдненому сьогодні, йдеться про те, що «вибравши європейський напрям розвитку як головний, Україна не применшує увагу до євразійського напряму як важливої сфері національних інтересів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201