В Україні з'явиться офіційний перелік рекрутингових агентств. Про це повідомив заступник директора департаменту ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України Олег Прутенко, повідомляє прес-служба Міністерства.

За його словами, відповідна норма передбачена Порядком формування та ведення переліку суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб'єктів господарювання, що здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні, який був прийнятий напередодні Кабінетом Міністрів.

«Прийнятий Порядок дозволить створити єдиний офіційний перелік всіх кадрових і рекрутингових агентств, що діють в Україні. Таким чином, громадяни зможуть точно знати діючих посередників з працевлаштування. Крім того, це дозволить організувати співпрацю між цими посередниками та територіальними органами Державної служби зайнятості», - сказав Прутенко.

Як пояснив він, у цей перелік увійдуть посередники, які надають послуги з працевлаштування в Україні, за її межами, а також наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця (аутсорсинг). Розміщений він буде на офіційному сайті Державної служби зайнятості.

«Щоб цей перелік був максимально повним і об'єктивним, Державна служба зайнятості співпрацюватиме з Укрдержреєстром в порядку, визначеному Мінсоцполітики та Мін'юстом. Заяви про включення до нього будуть подавати посередники самостійно», - сказав представник Міністерства.

Однак, за словами фахівця, Державна служба зайнятості буде виключати посередників з переліку у разі анулювання їхнього дозволу або ліцензії, або припинення діяльності.

Як повідомляв ForUm, рівень безробіття в Україні в квітні порівняно з березнем знизився до 1,9% з 2%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315