Голова Верховної Ради України Володимир Рибак упевнений, що парламентарії повинні вдосконалити законодавство, що забезпечує захист представників ЗМІ. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, він заявив у ході привітання журналістів з їхнім професійним святом.

«Це головне питання, і ви можете допомогти нам внести пропозицію щодо внесення змін до законодавства. Можливо, розробити новий закон. Ніхто не має право бити журналістів або намагатися словами або діями перешкоджати їхній роботі», - заявив Рибак.

Крім того, глава парламенту подякував журналістам, що ті змусили депутатів ходити на пленарні засідання. «Журналісти - представники реальної влади, оскільки поки хтось ділив владу, ви змусили депутатів ходити до парламенту. ЗМІ чітко дотримуються Конституції і керуються принципом верховенства права», - сказав він.

Політик підкреслив, що йому важлива публічність роботи парламенту, і розповів журналістам, що прочитав у ЗМІ про те, що парламент планує витратити на квіти велику суму грошей. «Я розібрався. Мені сказали, що проведення тендеру з даної закупівлі тільки планується і ці гроші ще нікуди не пішли... Я реагую, і буду реагувати на всю вашу інформацію», - пообіцяв він.

Рибак також опитав керівників ЗМІ подати подання на кращих журналістів для отримання парламентських нагород.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171