Сьогодні, 6 червня, Празьке транспортне держпідприємство відкрило для пасажирів всі три лінії метрополітену, закриті раніше через загрозу повені.

Як повідомляє агентство ЧТК з посиланням на гендиректора підприємства Мілана Кржістека, рішення про відкриття метро після повені було прийнято після півночі. «Раніше передбачалося, що всі три лінії метро почнуть працювати у п'ятницю», - зазначив Кржістек.

Згідно з останньою інформацією, на лінії А поїзди будуть проїжджати станції «Малостранська» і «Старомєстська» (всі інші станції працюють у звичайному режимі на вхід і вихід пасажирів); на лінії В поїзда будуть проїжджати станції «Флоренц», «Кржіжікови», «Інвалідовна» і «Палмовка»; на лінії С поїзди поїдуть на ділянках «Гає» - «Головний вокзал» і «Кобилиці» - «Летняни», передає РІА «Новини».

За словами гендиректора, щоб повністю відкрити всі станції метро, необхідно дочекатися, коли через Влтаву буде протікати менше 1,5 тисячі кубометрів води на секунду.

Нагадаємо, влада Чехії 2 червня ввела в усій країні, за винятком Пардубіцького району, надзвичайний стан у зв'язку з повінню. Третій, найвищий рівень небезпеки повені, оголошений у 50 містах Чехії. 4 червня, в чеській столиці був відмічений максимальний рівень води.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214