У 2013 році важливим напрямом реформування стане робота над оновленням Конституції України. Про це йдеться у вступному слові щорічного послання Президента України Віктора Януковича до Верховної Ради «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році», оприлюдненому на сайті Глави держави.

«Ще одним важливим напрямом реформування стане робота над оновленням Конституції України. Необхідно усунути нечіткість принципу народовладдя, неефективність механізмів формування та відповідальності вищих органів державної влади», - наголошується в документі.

Президент також наголошує на необхідності створення реальних гарантій незалежності судів і прокуратури, встановлення балансу повноважень між місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

За його словами, для того, щоб на жодному з етапів конституційного реформування не знижувалася планка професійних вимог та цивільної відповідальності, продовжить роботу Конституційна Асамблея. «У її роботі зараз беруть участь провідні вчені Національної академії наук України, галузевих академій, наукових установ та вищих навчальних закладів, представники громадянського суспільства та місцевого самоврядування, правозахисних організацій та незалежних експертно-аналітичних центрів, а також представники парламентських і позапарламентських політичних сил», - зазначає Президент України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193