Україна і Киргизія будуть запрошені спостерігачами в Євразійський економічний союз (ЄЕС). Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив на Раді глав урядів країн СНД, передає кореспондент ForUm`у з Мінська.

За словами політика, «виникла деяка плутанина, і я хочу пояснити, що Україна і Киргизія запрошені стати спостерігачами в ЄЕС, який буде сформований з 2015 року».

Президент Білорусі також зазначив, що делегації України і Киргизії будуть запрошуватися на всі засідання, які проходитимуть у рамках Митного союзу і ЄврАзЕС. «Сьогодні у Мінську буде підписаний меморандум про це, так само як і про те, що ці 2 країни будуть брати участь в обговоренні питань у рамках Єдиного економічного простору», - сказав Лукашенко.

Він також додав, що якщо Україна і Киргизія захочуть стати членами ЄЕП і потім ЄЕС, то вони повинні пройти шлях підписання всіх спільних документів, угод і домовленостей.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 31 травня, прем'єр-міністр Микола Азаров відбув з робочим візитом до Мінська для участі у засіданні Ради глав урядів СНД.

29 травня Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний у Мінську 31 травня, під час засідання Ради глав урядів СНД.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361