Президент Грузії Михайло Саакашвілі може бути допитаний прокуратурою - його запідозрили в нецільових витратах з бюджету служби спеціальної охорони. Про це заявила керівник прес-служби головної прокуратури Грузії Хатуна Паічадзе.

Грузинська телекомпанія «Імеді» у п'ятницю оприлюднила документи, де зазначено, що Саакашвілі у 2009 році заплатив в одній з клінік Нью-Йорка за уколи ботоксом 5,6 тисячі доларів, а у 2011 році - 5,8 тисячі доларів.

Згідно з документами, Саакашвілі заплатив близько 4,5 тисячі доларів за проживання американської бізнес-леді Христини Вусавав у готелі «Редіссон» в Тбілісі і купив їй спортивне взуття. Крім того, наголошується, що грузинський президент витратив майже 9 тисяч доларів на портрет оголеної американської актриси, повідомляє РІА «Новости».

Раніше представники парламентської більшості звинуватили президента у великих нецільових витратах на свої розваги, сім'ю і друзів із закритого бюджету служби державної охорони.

За словами депутата Ірми Імерлішвілі, «грузинському народу обійшлося утримання іспанського кухаря Саакашвілі в півмільйона ларі (близько 300 тисяч доларів)».

За її заявою, Саакашвілі витратив близько 150 тисяч доларів на новорічні розваги в Дубаї, близько 70 тисяч доларів на курс схуднення на дорогому курорті разом з мером Тбілісі Гігі Угулава і сотні тисяч доларів на обслуговування та подарунки закордонним гостям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327