Державне агентство лісових ресурсів подало до Верховної Ради України пропозиції про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо збільшення адміністративної відповідальності у 8-10 разів за порушення вимог пожежної безпеки в лісах. Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства.

Як нагадують в агентстві, на сьогодні відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки в лісах накладається штраф. На громадян - від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів (від 17 до 51 грн) і на посадових осіб - від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 170 грн).

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвели до виникнення пожежі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів і на посадових осіб - від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 119 до 204 грн).

Як наголошується в повідомленні, напередодні першого дня літа Держлісагентство звертається до кожного громадянина України з проханням свідомо дотримуватися правил протипожежної безпеки, перебуваючи в лісах, оскільки, як показує досвід, головним чинником виникнення лісових пожеж є людський фактор.

У той же час, за даними агентства, у травні поточного року сталося 342 пожежі на площі 112 гектарів, що на 36% менше за кількістю і на 46% - за площею, в порівнянні з травнем минулого року.

На початок пожежонебезпечного періоду 2013 р. підвідомчі підприємства агентства ввели в експлуатацію 290 лісових пожежних станцій, привели в належний стан 680 пожежних автомобілів, 537 мотопомп, більше 7500 ранцевих лісових обприскувачів.

Крім того, на сьогодні з метою запобігання розповсюдженню вогню на суміжній території облаштовано 26 км протипожежних розривів, 17 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за існуючими смугами протяжністю 44 км, перекрито дев'ять тис. позапланових лісових доріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457