Апеляційний суд Миколаївської області залишив вироки у справі про вбивство і зґвалтування Оксани Макар без змін.

Сьогодні, 30 травня, суд не задовольнив вимогу захисту потерпілої сторони засудити до довічного ув'язнення підсудних Максима Присяжнюка і Артема Погосяна і залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Також суд залишив без задоволення апеляцію, подану засудженими, повідомляє «УНІАН».

Зокрема, Присяжнюк і Погосян просили суд закрити проти них кримінальне провадження, стверджуючи, що вони не скоювали вбивство і зґвалтування. У той же час вони визнавали свою провину в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (приховування злочину)

Третій засуджений - Євген Краснощок, подаючи апеляцію, звинуватив у вбивстві Макар Присяжнюка, а також заперечував факт зґвалтування, стверджуючи, що інтимна близькість була з постраждалою за обопільною згодою.

Як повідомляв ForUm, 9 березня 2012 року в Миколаєві троє молодих людей зґвалтували 18-річну Макар, а потім намагалися спалити живцем. Покинуту на будівництві дівчину знайшов випадковий перехожий. Близько трьох тижнів медики боролися за життя Макар, але 29 березня вона померла в Донецькому опіковому центрі.

27 листопада 2012 р. Центральний районний суд Миколаєва засудив обвинувачених у вбивстві та зґвалтуванні Макар Краснощока - до довічного ув'язнення, Присяжнюка - до 15 років і Погосяна - до 14 років в'язниці.
Державне обвинувачення не подавало апеляцію, оскільки суд першої інстанції задовольнив всі вимоги держобвинувачення.

Апеляційні скарги на рішення суду у цій справі подала потерпіла сторона в особі матері загиблої дівчини Тетяни Суровицької і всі троє засуджених.
Апеляція повинна була бути подана протягом 15 днів, проте розгляд справи в апеляційному суді відбувся тільки через півроку тому, що матеріали справи не надходили до суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326