Для України пріоритетом завжди є і будуть національні інтереси країни. Про це в інтерв'ю телевізійному каналу «Білорусь-1» на передодні саміту глав урядів СНД заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, говорячи про економічне співробітництво Білорусі та України, а також про взаємодію України з Європейським і Митним союзами.

«Для України пріоритетом завжди є і будуть національні інтереси країни. І там, де ці інтереси реалізуються в конкретній домовленості, ось туди ми і прагнемо», - сказав прем'єр України.

Азаров підкреслив, що Україна прагне розвивати добросусідські відносини з тими країнами, які для неї важливі в плані розвитку нашої країни, повідомляє «УНІАН».

«Не випадково, що ми ведемо зараз переговори щодо укладення з деякими країнами договорів про зони вільної торгівлі. Ми зацікавлені у створенні ЗВТ з Європейським Союзом, точно так само, як і про створення ЗВТ з країнами Співдружності. Такі ж переговори ми ведемо і з цілою низкою інших країн», - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що двосторонні відносини з Білоруссю складаються дуже добре.

«Якщо говорити про наші двосторонні відносини, то їх можна охарактеризувати одним словом - дуже хороші. Білорусь - не тільки наш сусід, але і та країна, з якою ми тривалий час жили разом, в одній союзній державі. У нас налагоджені багатовекторні зв'язки, розвиваються коопераційні та інтеграційні зв'язки. Наші зустрічі завжди проходять у дружній атмосфері і навіть тоді, коли виникають розбіжності, то вони вирішуються таким чином, щоб була користь і для України, і для Білорусі», - підкреслив прем'єр-міністр України.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Євразійський економічний рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача в його інтеграційних організаціях.

Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в Мінську 31 травня, у час засідання Ради глав урядів СНД.

22 травня Кабінет Міністрів схвалив меморандум про статус України в МС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211