Меморандум про участь України у роботі Митного союзу буде підписаний у Мінську 31 травня, під час засідання Ради глав урядів СНД, заявив Президент України Віктор Янукович.

«Меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в найближчі дні на саміті СНД у Мінську прем'єр-міністром України. Таке доручення дано і рішення таке прийняте сьогодні Радою глав держав Митного союзу», - сказав Президент України на брифінгу після переговорів лідерів країн МС, Україна і Киргизії у форматі «п'ятірки» у середу в Астані, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зі свого боку, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомив, що на сьогоднішньому засіданні ради було представлено проект відповідного меморандуму і «проект меморандуму схвалений: що Україна працює над тим, щоб у майбутньому стати спостерігачем Євразійського економічного союзу і Митного союзу».

За його словами, відповідне доручення було дане голові Євразійської економічної комісії Віктору Христенку, «який підпише з українською стороною відповідний документ у найближчому майбутньому».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача в його інтеграційних організаціях.

Нагадаємо, сьогодні в Астані проходить засідання Вищої Євразійської економічної ради за участю президентів Казахстану, Білорусі та Росії. Головні теми зустрічі - перспектива створення Євразійського економічного союзу і розширення взаємодії країн-учасниць Митного союзу з Киргизстаном і Україною - президенти цих країн Алмазбек Атамбаєв та Віктор Янукович також прибули до столиці Казахстану.

5 квітня Президент Віктор Янукович заявив, що Україна розраховує отримати статус спостерігача в Митному союзі, потім приступити до розгляду низки документів щодо участі в роботі об'єднання.

22 травня Кабінет Міністрів схвалив меморандум про статус України у МС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278