Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив голові Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимиру Семиноженку розробити і запропонувати на розгляд уряду необхідні пропозиції щодо активізації співпраці з російським інноваційним центром «Сколково».

Як передає кореспондент ForUm'у, про це він заявив, відкриваючи засідання Кабміну.
«Говорячи про різні напрями активізації економіки, хотів би підкреслити, що найбільш перспективними з точки зору формування нової якості розвитку є фундаментальні наукові дослідження. Вони народжують революційні технології для створення принципово нової продукції і послуг», - сказав прем'єр.

Азаров нагадав, що минулого тижня проходила міжнародна конференція «Україна - Росія - Сколково», а також виїзне засідання Наукової консультативної ради інноваційного Фонду «Сколково» в Києві. Під час цих подій обговорювалися питання створення наукоємних технологій, матеріалів та продуктів за п'ятьма напрямами, за якими працює фонд «Сколково»: біомедицина, інформаційні технології, енергоефективність, космічні та ядерні технології.

«Також було розглянуто можливість реалізації цільових інвестиційних проектів на території України на основі розробок наших фахівців», - підкреслив прем'єр. Крім того він додав, що українські представники увійдуть до складу Консультативної наукової та Індустріальної рад «Сколково».

Прем'єр зазначив, що Україні необхідно вже найближчим часом прийняти рішення щодо активізації співпраці з центром.

Як повідомляв ForUm, представники України увійдуть в наукову та індустріальну ради російського інноваційного центру «Сколково». Така згода була досягнута у п'ятницю під час зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з делегацією фонду «Сколково», повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215