Прем'єр-міністр України Микола Азаров наполягає на необхідності негайної модернізації туристичної галузі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

За його словами, туристична галузь має великий потенціал для розвитку. «Розвиток туризму - це в той же час розвиток інших секторів економіки, таких як транспорт, зв'язок, будівництво, торгівля та інше... У країнах ЄС туризм формує 8% сукупного ВВП, а кількість робочих місць в індустрії туризму становить близько 12% від загальної чисельності зайнятих. На такий рівень має орієнтуватися Україна і це цілком здійсненно», - сказав прем'єр.

Азаров також зазначив, що після проведення в Україні Євро-2012 потік туристів в нашу країну зростає і може стати стабільно великим, але для якісного реформування галузі необхідно доопрацювати державну цільову програму з розвитку туризму і курортів, створити оптимальні нормативно-правові норми, вдосконалити положення про Держтуризмкурорт, розробити необхідні технічні регламенти та національні стандарти.

«Потрібно забезпечити раціональне використання та охорону туристично-рекреаційних ресурсів шляхом паспортизації, інвентаризації та комплексної оцінки стану туристичних об'єктів на відповідність сучасним вимогам і нарешті створити систему держпідтримки галузі, розробивши концепцію і проект держпрограми на період до 2023 року», - зазначив він.

Прем'єр повідомив, що вже на наступному засіданні Кабміну будуть розглянуті проблеми галузі і буде заслухано звіт про роботу Державного агентства туризму і курортів.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160