Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник не виключає прийняття кадрових перестановок, у разі, якщо в найближчий тиждень ситуація з підготовкою українських пляжів до купального сезону не зміниться. Як повідомляє прес-служба міністерства, Темник закликав регіони відповідально підходити до вирішення питання підготовки пляжів.

«Звертаю увагу тих регіонів, які зволікають з цим питанням. Мало прибрати пляж, необхідно відремонтувати пляжне обладнання, встановити тіньові навіси, сміттєві урни, кабінки для переодягання. Разом з тим, якщо немає дозволу на роботу пляжу від санепідемслужби, значить пляж не готовий. А станом на 24 травня лише 287 пляжів з 961 готові до купального періоду, отримали відповідні дозволи. Це безвідповідально. Якщо ситуація найближчим тижнем не зміниться, Мінрегіон вживатиме заходи, в тому числі і кадрові», - зазначив міністр.

За його словами, на сьогоднішній день тільки на 88% пляжів проведені роботи з очищення, тільки 26% пляжів отримали дозволи на роботу від Державної санітарно-епідеміологічної служби.

У той же час, за даними Темника, на 100% роботи з очищення пляжів виконані в Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Миколаївській, Харківській областях, а також у Києві та Севастополі.

Недостатньо активно проходить підготовка пляжів до відпочинку населення у Львівській (45%) і Запорізькій (61%) областях. При цьому в Чернігівській області ця робота взагалі не розпочиналася у зв'язку з тим, що всі пляжі області знаходяться в басейні Десни і в даний час підтоплені повеневими водами.

Як повідомляв ForUm, раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявляв, що до 27 травня всі пляжі повинні бути належним чином підготовлені до відпочинку людей і отримати дозвіл на роботу від санепідемслужб.

Довідка: в Україні налічується більше 1000 пляжів, загальна площа яких складає більше 900 га.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177