У Міністерстві закордонних справ України констатують, що на сьогодні парламент прийняв майже всі закони, необхідні для завершення виконання першої (законодавчої) фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС. Про це на брифінгу заявив заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

«Завдяки активній роботі уряду і Верховної Ради на сьогоднішній день прийнято майже все законодавство, необхідне для завершення виконання першої (законодавчої) фази спільного Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС», - сказав він.

Зварич нагадав, що Верховна Рада вже прийняла низку законів про реалізацію державної антикорупційної політики та про вдосконалення системи захисту персональних даних, необхідних для просування безвізового діалогу між Україною та ЄС, повідомляє «УНІАН».
«Таким чином, з метою завершення підготовки Третьої доповіді про прогрес України у виконанні першої (законодавчої) фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС залишається прийняти тільки проект закону «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні», - сказав Зварич.

Він додав, що цей законопроект планується розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради в період з 4 по 7 червня.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін до договору про спрощення оформлення віз.

18 квітня Європейський парламент дав згоду на набуття чинності Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку видачі віз громадянам України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331