Засуджено п'ять посадових осіб Збройних Сил України, які підробляли документи і знищували зброю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Західного регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері.

У суді доведено, що покарані особи зловживали службовим становищем, віддавали незаконні накази, організували та здійснили знищення шляхом затоплення протитанкових ракетних комплексів «Метис», «Фагот» загальною вартістю 570 тис. грн з метою приховування їх надлишків.

Крім цього, при здійсненні передачі в іншу військову частину мінометів з колісним ходом з метою приховування факту нестачі комплектуючих, зокрема, приладів освітлення, прицілів, коліс, амортизаторів і т.д., вчинили службове підроблення документів, які вказували на відсутність певного військового майна .

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області 23 травня 2013 року виніс вирок у справі.

Колишній командир військової частини засуджений до 5 років 2 місяців позбавлення волі. Завідувачку сховищем відділу зберігання артилерійського озброєння засудили до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків строком 1 рік, із застосуванням ст.75 КК України її звільнено від відбування основного покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Начальник сховища відділу зберігання артилерійського озброєння засуджений до 4 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, які полягають у виконанні організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, строком на 3 роки.

Технік відділу зберігання артилерійського озброєння засуджений до 4 років позбавлення волі. Начальник сховища відділу зберігання артилерійського озброєння засуджений до 4 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194