Днями працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Житомирської області затримали завідувача відділенням одного з навчальних закладів Житомира під час отримання ним хабара в 1,5 тисячі гривень, повідомляє прес-служба МВС.

Таку «символічну» суму педагог вимагав від жителя Бердичева за вирішення питань щодо прискореної видачі свідоцтв про присвоєння або підвищення робітничої кваліфікації. При цьому від кандидатів не було потрібно навіть елементарних відвідувань спеціальних курсів і складання за результатами навчання заліків та іспитів.

Документальні підтвердження підвищеного робочого розряду 40-річний держслужбовець обіцяв надати у день одержання коштів.

24 травня під час отримання хабара в сумі 1,5 тисячі гривень заввідділенням був затриманий прямо за місцем роботи.

«Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За фактом отримання хабара відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст.368 Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання щодо затриманого запобіжного заходу», - повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Юрій Крошко.

За чинним кримінальним законодавством за вимагання та отримання неправомірної прибутку посадовою особою, яка займає відповідальне становище, передбачається ув'язнення терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220