Заступник голови комітету у закордонних справах Верховної Ради України Лев Миримський переконаний, що в 2013 році буде підписано Угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Так він прокоментував надзвичайне засідання щодо України Комітету Європарламенту з питань закордонних справ, яке відбудеться 23 травня.

«Мені, звичайно, точно невідомо, яку оцінку дадуть нам європейці. Однак, безсумнівно, вони не могли не помітити прогресу у питанні нашої роботи у напрямі євроінтеграції. Ви ж подивіться: що не засідання парламенту, то практично на кожному розглядаються і приймаються відповідні законопроекти. З останніх - євроінтеграційне антикорупційне законодавство», - зазначив він.

У зв'язку з цим, політик висловив переконаність, що вже цього року Європа підпише з Україною Угоду про асоціацію.

«Всі передумови для цього є. Тим більше Європа повинна відзначити як позитивний сигнал помилування Юрія Луценка. Щодо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - не думаю, що це питання буде чільним при підписанні Угоди», - сказав Миримський.

Нагадаємо, на зазначеному засіданні пройдуть слухання щодо політичної ситуації в Україні, її розвитку та реалізації реформ. У слуханнях візьмуть участь представники української опозиції, Венеціанської комісії і Гельсінського комітету.

7 квітня Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день екс-міністр був звільнений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225