Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ звертаються до лідерів політичних сил від провокування фізичних зіткнень між опонентами.

«Питання, пов'язані із забезпеченням миру і злагоди в суспільстві, стабільності і спокою в державі є одним із напрямів державної політики у сфері національної безпеки. Завдання щодо попередження протиправних проявів і недопущення дестабілізації ситуації в країні покладається на Міністерство внутрішніх справ і Службу безпеки України», - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.
У відомстві нагадали, що 18-19 травня 2013 р. окремі громадсько-політичні організації планують провести масові заходи в центральній частині Києва.

«Інформація, що надходить до правоохоронних органів, свідчить про зацікавленість окремих політичних лідерів і активістів використати проведення багатолюдних акцій для провокування фізичних сутичок між політичними опонентами, інспірації порушень громадського порядку, інших протиправних проявів з метою популяризації власних політичних сил, навіть шляхом заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян та міжнародному іміджу України», - йдеться в повідомленні.

У СБУ запевнили, що правоохоронні органи в межах наданих законодавством повноважень реагуватимуть на кожен протиправний вчинок, незалежно від приналежності правопорушників до тієї чи іншої політичної сили.

За скоєння протиправних дій винні особи нестимуть передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1006