Засновник американської корпорації «Майкрософт» Білл Гейтс повернув собі звання найбагатшої людини в світі.
 
Про це повідомило агентство ділових новин «Блумберг», яке щодня оновлююче свій так званий «Індекс мільярдерів».
 
Востаннє Гейтс опинявся на вершині даного рейтингу у 2007 році.
 

За даними «Блумберг», статок 57-річного засновника комп'ютерного гіганта минулого четверга досяг 72,7 млрд доларів, що приблизно на 10 млрд більше, ніж торік. Таким чином, Гейтс більш ніж на 550 млн доларів обігнав мексиканського медіамагната Карлоса Сліма, що займає відтепер другий рядок рейтингу найбагатших людей світу за версією «Блумберг».

В останні роки Гейтс приділяє багато часу діяльності свого сімейного благодійного фонду, якому він пожертвував 28 млрд доларів, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Тим часом, статок 73-річного Сліма, що володіє латиноамериканською телекомунікаційною імперією «Америка мовіль», з початку року впав більш ніж на 2 млрд доларів і зараз оцінюється в 72,1 млрд доларів. Як зазначає «Блумберг», багато в чому це відбулося внаслідок того, що у квітні мексиканський Конгрес прийняв закон з метою обмежити монополію «Америка мовіль».

Крім інвестицій у сферу телекомунікацій, Слім активно вкладається у вугледобувну промисловість, банківський сектор, нерухомість і тютюновий бізнес і навіть має частку в газеті «Нью-Йорк таймс».

Третє місце в «Індексі мільярдерів» зараз займає американський інвестор Уоррен Баффетт. Його статок становить 59,6 млрд доларів. За ним слідує засновник торгової імперії «Індітекс» Амансіо Ортега (56 млрд доларів). Замикає першу «п'ятірку» засновник шведського концерну «ІКЕА» Інгвар Кампрад (55,5 млрд доларів). Усього до рейтингу «Блумберг» входять сто осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478