Колишній Президент України Леонід Кучма вважає, що керівництво України має прийняти політичне рішення, куди ввійде Україна - у Митний союз чи ЄС. Про це Кучма сказав у середу, 15 травня, відповідаючи на запитання журналістів.

«Треба буде приймати політичне рішення, куди ми йдемо, хто ми такі є на цій землі, бо якщо дивитися на Митний союз, є недоліки з точки зору України, якщо дивитися на Європейський Союз - вад не менше», - сказав Кучма.

Він зазначив, що економіки України і ЄС абсолютно розходяться. «Що ми експортуємо до Євросоюзу. Самі прекрасно знаєте. І що до нас біжать з Європи з якимись високотехнологічними пропозиціями, такого нема. Тут має бути цивілізаційний вибір, а це слово ви знаєте за ким має бути», - сказав Кучма, повідомляє «УНІАН».

На запитання, чи погодиться, на його думку, Росія на участь України у Митному союзі як спостерігача, Кучма відповів: «Я думаю, так». «Для Росії це нічого абсолютно не значить. У цій ситуації спостерігачем бути в економічному союзі, де вирішуються проблеми трьох країн ... на нас ось так (з висока. - Ред.) будуть дивитися і вирішувати по-своєму», - додав Кучма.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Нагадаємо, 5 квітня Президент Віктор Янукович заявив, що Україна розраховує отримати статус спостерігача в Митному союзі, потім приступити до розгляду низки документів щодо участі в роботі об'єднання.

23 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна домовилася з МС про статус спостерігача в цій організації.

Проте пізніше заступник голови Мінекономрозвитку РФ Олексій Лихачов пояснив, що остаточне рішення про наділення України статусом спостерігача в Євразійської економічної комісії (ЄЕК), яка є наднаціональним регулюючим органом Митного союзу, ще не прийнято, переговори тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271