У Херсоні 42-річний чоловік, який має 7 судимостей, скоїв неправдиве повідомлення про мінування магазину, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю обласного управління МВС.

Згідно з повідомленням, псевдомінера міліція встановила протягом години. «15 травня о 14:26 в міліцію зателефонував чоловік. Назвавши своє прізвище та ім'я, він повідомив, що в одному із продуктових магазинів обласного центру він заклав динаміт», - йдеться у повідомленні.

Із приміщення магазину евакуювали 7 осіб (персонал і відвідувачів). Фахівці-вибухотехніки і кінологи протягом години обстежили і прилеглу територію. При перевірці вибухівки не знайшли, повідомлення виявилося неправдивим.

У ході опитування людей, які перебували біля магазину, один із чоловіків зізнався у здійсненні дзвінка.

Зазначається, що у місцях позбавлення волі чоловік провів 13 років.

Зловмисник дав свідчення. Виявляється, що після вживання спиртних напоїв він захотів пожартувати над своєю сестрою, яка працює у магазині. Тому і повідомив про нібито закладену вибухівку. Він зізнався, що усвідомлював наслідки свого дзвінка, бо хоче повернутися у в'язницю. Зараз чоловік затриманий.

Комсомольським РВ буде розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

589