Президент Росії Володимир Путін найближчим часом почне приїжджати на роботу в Кремль не на автомобілі, а прилітатиме на вертольоті. Як повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков, «вертолітний майданчик на території Кремля готовий, президент скористається ним при першій можливості».

Пєсков нагадав, що і перший президент Росії Борис Єльцин, і сам Путін у минулому періодично використовували вертольоти, щоб добиратися до московської резиденції. «Тоді вертольоти сідали на Іванівській площі, де досить жвавий рух туристів і чиновників», - сказав прес-секретар. Крім того, за його словами, посадка вертольота могла завдавати шкоди історичним будівлям на території Кремля, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Тепер у Кремлі побудований новий спеціальний вертолітний майданчик (у Тайницькому саду), його місце так прораховане, що унеможливлений шкідливий вплив на архітектурні пам'ятники навіть при використанні важкої техніки», - запевнив Пєсков.

Прес-секретар президента повідомив, що Путін буде користуватися вітчизняним вертольотом Мі-8.

«Президент скористається вертольотом при першій можливості, все залежить від оказії», - сказав Пєсков.

Прес-секретар зазначив, що глава держави пересідає у вертоліт, щоб рух його автомобільного кортежу не доставляв зайвих проблем столичним автомобілістам. Втім, за оцінкою Пєскова, пересування Путіна на автомобілі не сильно ускладнювало дорожню ситуацію в Москві.

«Проїзди двох кортежів (президента і прем'єр-міністра) або навіть чотирьох, коли у столиці перебувають зарубіжні лідери, не призводить до пробок, за розрахунками експертів, перекриття руху під кортежі може призвести лише до тимчасових утруднень», - вважає він.

Пєсков нагадав, що прем'єр РФ Дмитро Медведєв в останні місяці вже став користуватися вертольотом, добираючись до будинку уряду на Краснопресненській набережній.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203