У Полтаві через борги компанії «Полтаватеплоенерго» за газ перед «Полтавагаз» місто залишилося без гарячої води, повідомляє прес-служба компанії.

«Відсутність послуги гарячого водопостачання для населення 14 і 15 травня є наслідком припинення газопостачання на котельнях підприємства «Полтаватеплоенерго» з боку ВАТ «Полтавагаз», - йдеться у повідомленні.

У той же час у компанії відповіли, що рівень розрахунків «Полтаватеплоенерго» за спожитий природний газ з початку 2013 року склав більше 50%, що перевищує середній показник по Україні. Розрахунки населення за цей же період перевищили 97%.

Прес-служба підкреслила, що підприємство не має можливості одномоментно повністю розрахуватися за природний газ унаслідок наявності одноставкового тарифу на послуги, а також різниці в тарифах між фактичною ціною природного газу і ціною, передбаченою чинним тарифом. Зазначена різниця компенсується з держбюджету і в поточному календарному році ще не проводилася.

Керівництво «Полтаватеплоенерго» запевняє, що забезпечить розрахунки за поточне споживання природного газу і до початку наступного опалювального сезону повністю розрахується з наявною заборгованістю.

При цьому у компанії заявили, що «незважаючи на очевидні доводи здорового глузду і всупереч судовій постанові щодо недопущення відключення об'єктів «Полтаватеплоенерго», «Полтавагаз», користуючись своїм монопольним правом, незаконно припинило постачання газу на котельні підприємства протягом 14 і 15 травня.


«Адміністрація підприємства за підтримки обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування вживають заходів з відновлення найближчим часом централізованого гарячого водопостачання житлового фонду та об'єктів соціальної сфери міста. Підприємство приносить свої вибачення за тимчасові незручності», - йдеться у повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251