Температура повітря в Москві сьогодні вдень перевищила рекордну позначку - зросла до 28,7 градуса. Це на 0,3 градуса вище, ніж колишній абсолютний максимум дня (14 травня), зафіксований у 1996 році. Точний показник рекорду буде відомий після 22 години, коли будуть зняті показання з максимальних термометрів, повідомляє прес-служба Гідрометцентру Росії.

«Сьогодні п'ятий день, коли температура в столиці перевищує 25° і наближається до рекордних позначок. Сьогоднішній день став найспекотнішим днем року», - йдеться в повідомленні на сайті Гідрометцентру.

Синоптики пояснили, що незвично жарку для цього часу погоду в Москві продовжує визначати висотний тропосферний антициклон, який створив умови для гарного денного прогріву повітряної маси.

Не виключено, що завтрашній день також принесе з собою рекорди. «15 травня найвідоміший жаркий день у Москві був у 1946 році, тоді повітря прогрілося до 27,9°», - нагадали синоптики.

За прогнозами метеорологів, завтра в середині дня сонячну гегемонію перерве короткочасний дощ і, швидше за все, гроза. Прохолодніше почне ставати з п'ятниці, а до неділі температура знизиться до 15-20 градусів. Підмосков'я протягом тижня збереже жарку і сонячну погоду, до +30° C, а в деяких районах області ймовірні невеликі дощі та грози.

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230